Locaties

 

Het Halmhuis

Op locatie het Halmhuis in Parkwijk Almere is plaats voor 4 bewoners. Het woonhuis ligt in de wijk en op loopafstand van trein- en busstation en dichtbij de buurtsupermarkt en andere winkels. De bewoners huren daar een kamer en betalen servicekosten voor o.a. energie en water.

 

Het Vaarthuis

Locatie Het Vaarthuis is opgezet voor jonge mensen met ASS met een normale tot hoge intelligentie. Er zijn vijf begeleid kamer wonen plekken en vier studio’s aanwezig. De trainingskamers en studio’s vormen met elkaar een leefeenheid. In deze locatie is een woonkamer beschikbaar, waardoor er nauwe betrokkenheid bij elkaar is en begeleiding in nabijheid kan worden geboden. 

 

JJ10

Locatie JJ10 is opgezet voor jonge mensen met een lichte verstandelijke beperking, met of zonder een vorm van autisme. De meesten van hen komen vanuit het ouderlijk huis, de locatie is geschikt om 'voor het eerst op kamers gaan'. In deze woning zijn tien kleine appartementen van ongeveer 25m2 waarin een zit-slaapkamer, badkamer en keukenblokje zit. Er zijn twee centrale woonkamers waardoor er kleine groepen zijn waarin op sfeervolle wijze met elkaar geoefend kan worden in taken op het gebied van sociale vaardigheden en zelfredzaamheid.

Het wonen binnen alle drie de locaties is, of kan een tussenstap zijn voor het doorstromen naar een andere woonplek waar ze eventueel begeleid zelfstandig gaan wonen.

Het Vaarthuis en locatie JJ10 hebben een binnentuin die beschut is. Zij liggen aan de rand van de wijk. Dicht bij de buurtsupermarkt, grenzend aan een park en op loopafstand van een busstation. De bewoners huren hun kamer of studio van Stichting Het Vaarthuis en betalen servicekosten voor energie, water en internet.


De stichting
Stichting het Vaarthuis is opgericht door twee ouders van cliënten van HalmZorg namelijk, Janneke Heijstek en Edith van Dulken. Hun doel en motivatie is om meer jonge mensen met ASS te laten profiteren van begeleid wonen zoals in het Halmhuis gegeven wordt. Stichting Het Vaarthuis is een ouderinitiatief voor twee locaties: Het Vaarthuis en JJ10 in Tussen de Vaarten. Voor meer informatie verwijzen wij naar de Facebook pagina: https://www.facebook.com/stichtinghetvaarthuis/