Over HalmZorg

HalmZorg-1.jpg

HalmZorg biedt begeleiding aan jongvolwassene met autisme en/of een licht verstandelijke beperking binnen onze 3 kleinschalige wooninitiatieven. In een periode van ongeveer 3 jaar begeleiden wij bewoners naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Binnen deze beschermde woonvormen zal duidelijk worden wat de kwaliteiten en mogelijkheden van de bewoner zijn.

 

Na dit traject is het streven dat bewoners kunnen doorstromen naar een zelfstandige woning (buiten HalmZorg) of naar een andere passende woonplek. Één van onze kleinschalige wooninitiatieven (het Vaarthuis) heeft als tussenstap 4 studio-woningen. De mogelijkheid bestaat om van een kamer door te stromen naar zo’n studio-woning. Deze studio’s zijn een mooie tussenstap voordat de allerlaatste stap naar zelfstandigheid genomen kan worden.

 
HalmZorg-1-3.jpg
 

Naast begeleiding binnen de 3 wooninitiatieven, bieden wij ook ambulante begeleiding bij de jongeren thuis. Binnen HalmZorg werken wij oplossingsgericht en met een methode die vergelijkbaar is met de Presentiebenadering.

HalmZorg is aangesloten bij de NBEC. De NBEC is een overkoepelend verband van zelfstandige ondernemers in de kleinschalige zorg. De visie van de NBEC is het waarborgen en continu verbeteren van kwalitatief goede zorg- en dienstverlening, waarbij de cliënt met zijn wensen en behoeften centraal staat.

De aangesloten leden onderscheiden zich in de zorgmarkt door de professionele wijze waarop zij, dicht bij de cliënt, hun diensten aanbieden. Cliëntgerichtheid en het continu verbeteren van de zorg- en dienstverlening zijn de streefwaarden in het dagelijks opereren van de coöperatie, omdat cliënttevredenheid een noodzakelijke voorwaarde is voor het succes van de NBEC en haar leden. HalmZorg is ISO gecertificeerd lid van de NBEC door het koepelcertificaat van de NBEC.

 

 

Oprichters

In september 2012 is het Halmhuis Wonen van start gegaan. Een initiatief van Maria de Groot en Bianca Bull.

Beiden zijn zeer enthousiast. Maria heeft ervaring in het werken met kinderen met autisme, waarvan de laatste 25 jaar als ambulant begeleider in gezinnen met kinderen met ASS, maar ook met volwassen met ASS. Bianca heeft meer dan 17 jaar ervaring in het werken met (jong)volwassenen met ASS.  Zij heeft gewerkt als groepsbehandelaar en maatschappelijk werkster met name voor het ‘Dr Leo Kannerhuis’. Sinds 2008 werkt zij ook als ambulant begeleider met jongeren met ASS.

 

Bianca Bull

Ik ben geboren in 1977 en in 2001 afgestudeerd als verpleegkundige. In 2003 heb ik de opleiding Autismedeskundige van de Rino-groep afgerond. Mijn afstudeerstage liep ik bij het
Dr Leo Kannerhuis en daar werd al snel mijn interesse in de doelgroep autisme gewekt! Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in het werken met pubers en (jong) volwassenen met een autisme spectrum stoornis. Ik heb gewerkt als groepsbehandelaar en maatschappelijk werkster met name voor het Dr Leo Kannerhuis. Sinds 2008 werk ik ook als ambulant begeleider met jongeren met ASS en begeleid ik veelal (jonge) vrouwen met autisme.
In mijn werk vind ik het belangrijk om naast de cliënt te staan, te luisteren naar de hulpvraag van de cliënt en probleemoplossend te werken.
Een positieve insteek en humor in het werk draagt voor mij bij aan een goede werkrelatie om zo de beste ondersteuning te kunnen bieden.

 

Maria de Groot

Ik ben geboren in 1959 en van oorsprong ben ik leerkracht. Ik werkte 5 jaar als kleuter/groepsleidster in ‘Kinderhuis Reek’ bij Corrie Kersten, daarna 1 jaar bij haar op ‘de Boerderij’ met jongeren met ASS. Van daaruit ben ik verhuisd naar Amsterdam en gaan werken op een Boddaertcentrum en als ambulant gezinsbegeleider bij MEE en MOC ‘ ’t Kabouterhuis’. Sinds jaren werk ik zelfstandig als gezinsbegeleider. Ik ben opgeleid in praktisch pedagogische gezinsbegeleiding en vervolg-opleidingen in autisme. De praktijk heeft mij echter het meest geleerd. In mijn aanpak ben ik voorlichtend, pragmatisch/intuïtief, positief en werk aan een goede relatie waardoor de cliënt verder kan.
Ik heb ervaring in adviseren en begeleiden van volwassenen, ouders en kinderen waarvan de kinderen een autismestoornis dan wel een ontwikkelingsachterstand of handicap hebben. In juni 2013 heb ik de opleiding van ‘Autisme Centraal’ afgerond, een post-HBO-opleiding voor autisme-deskundige.
Ik ben gehuwd en heb 2 volwassen dochters.

 

Het team

Teamfoto_1.jpg
HalmZorg-Team.jpg

Ons team bestaat uit enthousiaste, professionele en betrokken woon- en ambulant begeleiders die veiligheid, vertrouwen en openheid hoog in het vaandel hebben staan. Samen met de bewoners werken wij naar een voor hen zo groot mogelijke zelfstandigheid. Naast de bewoners staan, luisteren naar de wensen, kijken naar de talenten en mogelijkheden van onze bewoners staat voorop in onze begeleiding. Dit is vergelijkbaar met de presentiebenadering.