In de praktijk

Bij HalmZorg is de begeleiding gericht op het zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Welke vaardigheden heb je nodig om naar tevredenheid te kunnen leven, wonen en werken?
Voor elke bewoner wordt, in nauwe samenspraak met de bewoner en waar gewenst met de ouders, een zorgplan gemaakt. Hierin wordt beschreven aan welke doelen de bewoner zal gaan werken, welke begeleiding daarbij nodig is en hoe deze begeleiding er concreet uit zal zien.
De bewoners krijgen zowel groepsgerichte als individuele begeleiding. Leren van elkaar, mogen afkijken hoe een ander iets oplost en hoe je daar zelf van kunt leren, samen oefenen, is een belangrijk onderdeel van onze begeleiding. Deze begeleiding kan structurerend, sturend en ondersteunend zijn.

sport-1.jpg

Doordeweeks (maandag t/m vrijdag) is er in de namiddag en avond begeleiding aanwezig. Per bewoner wordt gekeken of er in de ochtend ook ondersteuning nodig is. In de weekenden wordt er op zaterdagochtend een sportactiviteit aangeboden en is begeleiding in de ochtend en begin van de middag aanwezig. Op zondag is de begeleiding in de avond aanwezig.

Begeleiding is alle dagen van de week, 24 uur per dag bereikbaar.

Naast professionele begeleiding zijn er nauwe contacten met Henk Hermsen (spv-er, relatie- en gezinstherapeut) en werken we samen met de praktijk ‘Connected-together’ in Almere, waar veel ervaring rondom ASS is. Zo nodig kan er psychiatrische hulp ingeschakeld worden.

Dagbesteding
Overdag zullen de bewoners zoveel als mogelijk naar school of werk gaan of naar een andere vorm dagbesteding. Indien nodig heeft HalmZorg nauw contact met de school of werkplek van de bewoner.

Financiën
De kosten van deze beschermde woonvorm met een tijdelijk karakter worden betaald uit het PGB.
Bewoners hebben een huurcontract en betalen huur en servicekosten zelf en niet van het PGB.