Vacature woonbegeleider autisme

Wij zijn op zoek naar een nieuwe woonbegeleider! Als woonbegeleider ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het geven van begeleiding aan de jongvolwassen bewoners met autisme en een normale tot hoge intelligentie.
Je biedt de bewoners op een van onze drie locaties dagelijkse begeleiding en ondersteuning zowel op individueel niveau als in groepsverband. Dit alles met als doel het vergroten van de zelfstandigheid en het behouden van opgedane vaardigheden.
Als persoonlijk begeleider stel je in samenwerking met het team de zorgplannen op, voert deze uit en onderhoudt deze kundig. Je bent in staat te bemiddelen bij problemen en eventueel optredende spanningen. Het uitzetten van vervolgacties en goede rapportering vind je niet meer dan logisch. Planmatig, doelgericht en methodisch onderbouwd begeleiden zit in je bloed.

Kortom, je bent actief betrokken bij en begaan met de bewoners en hun ouders. Jij staat naast ze en op een coachende wijze werk je samen aan de doelen die zijn opgesteld. Je sluit hierbij aan op de wens(en) van de bewoners. Je werkt zoveel mogelijk met de bewoners toe naar zelfredzaamheid op allerlei leefgebieden zoals wonen, werk/dagbesteding, sociaal netwerk, persoonlijke verzorging, financiën, etc. Je draagt zorg voor een prettig en ontspannen leefklimaat. In de begeleiding heb je oog voor de individuele behoeften van de bewoners. Je hebt zicht op de beperkingen, achtergronden maar zeker ook op de talenten en mogelijkheden. De diversiteit van de bewoners en de verschillende verantwoordelijkheden maken deze werkplek tot een dynamische werkomgeving waar veel van je gevraagd wordt aan kennis en (persoonlijke) vaardigheden. Wij werken via een benadering die lijkt op de presentiebenadering. Deze visie is voor ons erg belangrijk en we hebben mogen ervaren dat dit het beste uit de mensen naar boven haalt. Zowel voor de bewoners als de begeleiding. Het passen in deze visie is voor ons misschien wel belangrijker dan de werkervaring. Daarnaast werken wij oplossingsgericht.
Je bent onder andere verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van zorg en het welbevinden van de bewoners.
Ben jij iemand die goed observeert, analyseert, over goede sociale vaardigheden beschikt, daad bij het woord voegt, een gezonde dosis humor heeft en denk jij binnen onze visie te passen? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Wat breng jij mee?
Naast een afgeronde en passende HBO-opleiding (bv: BSW, SPH, MWD of HBO-V) heb je bij voorkeur werkervaring opgedaan met mensen met een autisme spectrumstoornis. Je hebt veel affiniteit met deze jongvolwassenen, vindt het een uitdaging om complexe en dynamische situaties te coördineren. Je hebt voldoende draagkracht, sensitiviteit en relativeringsvermogen en je kunt zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband werken. Je beschikt over flexibiliteit én vasthoudendheid en kunt hier goed in variëren. Je hebt er geen problemen mee om zowel middag-, avond-, als weekenddiensten te werken. Je woont binnen een straal van 35 kilometer rondom Almere.

Wij bieden jou:
Het betreft een gevarieerde functie in een inspirerende zorgsetting. Het gaat om gemiddeld 24 uur per week. Wij zijn kleinschalig waardoor wij een platte organisatie hebben. Ideeën/veranderingen kunnen in teamoverleg en met de bewoners relatief snel doorgevoerd worden. Werknemers ervaren het werken bij HalmZorg over het algemeen als zeer prettig. De openheid en eerlijkheid maakt dat werknemers zich sneller en makkelijker kunnen ontwikkelen. Iets wat zij eerder niet zo hebben mogen ervaren.
HalmZorg is niet aangesloten bij een CAO, maar volgt vwb de FWG en salariëring de CAO Sociaal Werk. Op basis van opleiding en ervaring is deze functie ingeschaald in schaal 8 (€ 3156,- tot € 4496,-bruto per maand op basis van fulltime). Overige arbeidsvoorwaarden zijn verdere opleidingsmogelijkheden, een goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering en reiskostenregeling.

Startdatum in overleg. Liefst zo snel mogelijk.

Mocht je interesse hebben, stuur dan naast je CV altijd een motivatiebrief mee. Alleen motivatiebrieven mét CV zullen wij serieus in behandeling nemen.

Soort dienstverband: Parttime, Uitzicht op vast, Bepaalde tijd
Contractduur 6 maanden

Salaris: Tot €4.496,00 per maand

Verwacht aantal uur: 24 per week

Rooster:

  • Dagdienst

  • Sommige avonden

  • Weekendbeschikbaarheid

  • Werken op feestdagen

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • Budget voor professionele ontwikkeling

  • Pensioen

  • Reiskostenvergoeding

Soorten aanvullende vergoedingen:

  • 13e maand

  • Overuren uitbetaald

  • Vakantiegeld

Opleiding:

  • HBO (Gewenst)

Werklocatie: Fysiek

Gezocht: 3 enthousiaste cliëntenraadleden!

Werkbezoek gemeente Almere, afdeling wonen en zorg