Over HalmZorg

HalmZorg-1.jpg

HalmZorg biedt begeleiding aan jongvolwassene met autisme en/of een licht verstandelijke beperking binnen onze 3 kleinschalige wooninitiatieven. Wij begeleiden bewoners naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Binnen deze beschermde woonvormen zal duidelijk worden wat de kwaliteiten en mogelijkheden van de bewoner zijn.

 

Het streven is dat bewoners kunnen doorstromen naar een zelfstandige woning buiten HalmZorg of naar een andere passende woonplek. Een van onze kleinschalige wooninitiatieven (het Vaarthuis) heeft naast de kamertrainingsplekken nog 4 studio-woningen. Bij aanvang waren deze studio’s bedoeld als doorstroomwoning naar bijvoorbeeld een woning in de wijk. Deze studio’s worden momenteel (veelal) permanent bewoond.

 
HalmZorg-1-3.jpg
 

Naast begeleiding binnen de 3 wooninitiatieven, kunnen wij voorafgaand aan wonen binnen Halmzorg ambulante begeleiding bij de jongeren thuis bieden. Wij werken oplossingsgericht en met een methode die vergelijkbaar is met de Presentiebenadering.

 

 

Oprichters

In september 2012 is het HalmZorg van start gegaan. Een initiatief van Maria de Groot en Bianca Bull.

Beiden zijn zeer enthousiast. Maria heeft ervaring in het werken met kinderen met autisme, waarvan de laatste 25 jaar als ambulant begeleider in gezinnen met kinderen met ASS, maar ook met volwassenen met ASS. Bianca heeft meer dan 17 jaar ervaring in het werken met (jong)volwassenen met ASS.  Zij heeft gewerkt als groepsbehandelaar en maatschappelijk werkster met name voor het ‘Dr. Leo Kannerhuis’. Sinds 2008 werkt zij ook als ambulant begeleider met jongeren met ASS.

 

Bianca Bull

Ik ben geboren in 1977 en in 2001 afgestudeerd als verpleegkundige. In 2003 heb ik de opleiding Autismedeskundige van de Rino-groep afgerond. Mijn afstudeerstage liep ik bij het
Dr. Leo Kannerhuis en daar werd al snel mijn interesse in de doelgroep autisme gewekt! Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in het werken met pubers en (jong) volwassenen met een autisme spectrum stoornis.
In mijn werk vind ik het belangrijk om naast de cliënt te staan, te luisteren naar de hulpvraag van de cliënt en probleemoplossend te werken.
Een positieve insteek en humor in het werk draagt voor mij bij aan een goede werkrelatie om zo de beste ondersteuning te kunnen bieden.

 

Maria de Groot

Ik ben geboren in 1959 en van oorsprong ben ik leerkracht. Ik werkte 5 jaar als kleuter/groepsleidster in ‘Kinderhuis Reek’ bij Corrie Kersten, daarna 1 jaar bij haar op ‘de Boerderij’ met jongeren met ASS. Sinds jaren werk ik zelfstandig als gezinsbegeleider. Ik ben opgeleid in praktisch pedagogische gezinsbegeleiding en vervolgopleidingen in autisme. De praktijk heeft mij echter het meest geleerd. In mijn aanpak ben ik voorlichtend, pragmatisch/intuïtief, positief en werk ik aan een goede relatie waardoor de cliënt verder kan.
Ik heb ervaring in adviseren en begeleiden van volwassenen, ouders en kinderen waarvan de kinderen een autismestoornis dan wel een ontwikkelingsachterstand of handicap hebben. In juni 2013 heb ik de opleiding van ‘Autisme Centraal’ afgerond, een post-HBO-opleiding voor autisme-deskundige.

 

Het team

Teamfoto_1.jpg
HalmZorg-Team.jpg

Ons team bestaat uit enthousiaste, professionele en betrokken medewerkers die veiligheid, vertrouwen en openheid hoog in het vaandel hebben staan. Samen met de bewoners werken wij naar een voor hen zo groot mogelijke zelfstandigheid. Naast de bewoners staan, luisteren naar de wensen, kijken naar de talenten en mogelijkheden van onze bewoners staat voorop in onze begeleiding. Dit is vergelijkbaar met de presentiebenadering.

Raad van Toezicht

Sinds het najaar van 2021 beschikt HalmZorg ook over een Raad van Toezicht, bestaande uit:
- Leonie Hermans
- Mechel Mangelmans
- Marijke Nieuwenhuijsen

Om goede zorg te kunnen leveren is goed bestuur en intern toezicht belangrijk. De Rijksoverheid zorgt voor de wettelijke kaders voor goed bestuur in de zorg. Goed bestuur houdt in dat:
- zorgaanbieders zorgen voor kwalitatief goede en veilige zorg voor hun clienten;
- duidelijk is wie voor welk onderdeel binnen de zorgaanbieder verantwoordelijk is;
- zorgaanbieders zorgen voor goed financieel beheer.

De directie is eindverantwoordelijk voor kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg binnen onze organisatie. De Raad van Toezicht toetst het beleid en de besluiten van de directie. De Raad van Toezicht doet dit op een positief kritische wijze en houdt rekening met het publieke belang van HalmZorg. Ook de perspectieven van direct betrokkenen (zoals bewoners, ambulante cliënten en medewerkers) zijn belangrijk bij de toetsing.

Halmzorg beschikt over een toelatingsvergunning op grond van artikel 4 van de Wtza.